Voor Openbare besturen en andere organisaties

Acasus Inspireert : Duurzame stadsontwikkeling - Suikerpark Veurne

15.06.2023

Wonen, ontspannen en werken in een groene en duurzame omgeving, wie wil dat niet? Een duurzame stadsontwikkeling zorgt niet enkel voor het welzijn van nieuwe bewoners, maar ook huidige inwoners van de stad of gemeente hebben hier baat bij.

‘Suikerpark’ in Veurne is een mooi voorbeeld van hoe je een oude fabriekssite kunt omvormen tot een groene oase van rust, waar duurzaamheid voorop staat. Je vindt er geen wijk vol verharding en geparkeerde wagens, maar woningen die in directe relatie staan tot het park. Benieuwd hoe WVI en ION met dit project aan de slag gingen? Of wil je met deze principes aan de slag binnen je eigen gemeente? Schrijf je dan in voor onze infosessie op donderdag 15 juni en ontdek hoe dit project stapsgewijs en met oog op de toekomst werd aangepakt (vb; warmtenet, slim waternet, hergebruik van materialen,…)

Bracht je in het verleden reeds een bezoek aan deze site? Ook dan kan dit bezoek interessant zijn. De site is in volle ontwikkeling en er is dus telkens wel wat nieuws te ontdekken. 

Programma

12u00     Netwerklunch 

13u00     Begeleid bezoek aan het kennis- en inspiratiecentrum Acasus   

                      Door Wannes Meersmans - Centrumleider Acasus.

14u00     Begeleid bezoek aan Suikerpark site.

                      Rondleiding door Björn Denecker van WVI.

16u00     Einde

 

Locatie

Acasus, Pannestraat 142, 8630 Veurne

 

Ik schrijf me in! 

*inschrijven voor het bezoek incl. lunch kan tot en met maandag 12 juni. Nadien kan er enkel nog voor het bezoek aan Acasus en Suikerpark worden ingeschreven. 

Interessant? Deel dan deze pagina op