Voor Openbare besturen en andere organisaties

Infodag over bouwen met materialen uit de korte keten

20.06.2019

Gebruik van lokale grondstoffen combineren met het creëren van lokale tewerkstelling, hoe doe je dat? Door te investeren in gebouwen met materialen uit de korte keten sla je twee vliegen in één klap: je ontwikkelt de lokale economie en zet je milieubeleid om in concrete actie! Interreg Bâti C², Interreg Growing a Green Future, Stad Kortrijk, Provincie West-Vlaanderen en Acasus tonen hoe een economisch en ecologisch beleid hand in hand gaan!

 

 

Doelgroep

Met dit evenement willen we lokale overheden, huisvestingsmaatschappijen, steden en gemeenten... informeren en instrumenten toereiken om comfortabele klimaatneutrale gebouwen te realiseren.

 

 

Opzet

Voormiddag

Wat zijn de voordelen van bouwmaterialen uit de korte keten? Hoe ontwikkel je een lokaal netwerk? Welke lessen kunnen we leren van de aangrenzende landen?

 

Namiddag

Een praktische aanpak! Hoe integreren we lokale materialen in een aanbestedingsdossier? We geven tips & tricks en luisteren naar getuigenissen van overheden met ervaring. Wat is er vandaag beschikbaar op de markt? Gespecialiseerde ondernemingen presenteren hun activiteiten en stellen zich beschikbaar voor al uw vragen tijdens het afsluitend netwerkmoment.

 

 

Programma

  • 09u00   Ontvangst
  • 09u30   Presentaties lokale bouwmaterialen en ontwikkelen van een lokaal netwerk.
  • 12u00   Pauze met optionele rondleiding museum over Leie en Vlas.
  • 12u45   Infosessie: Hoe aanbesteden met lokale bouwmaterialen.
  • 13u45   Presentatie Belgisch netwerk bouwen met materialen uit de korte keten.
  • 14u45   Inspiratiesessies
  • 16u00   Netwerkmoment met afsluitende drink

 

 

Locatie

Texture, museum over Leie en vlas, Noordstraat 28, 8500 Kortrijk

www.texturekortrijk.be

 

 

Bereikbaarheid

Trein: Er zijn gemakkelijke verbindingen vanuit Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Hasselt, Luik en Oostende. Het station Kortrijk ligt op 15 minuten wandelen van Texture.

Bus: Er zijn regelmatige busverbindingen tussen het station en de halte Meensepoort (1 zone). Van daar is het minder dan 1 minuut wandelen tot Texture.

Auto: Kortrijk ligt op een knooppunt van twee belangrijke autowegen (E17 en E403). Route: ring Kortrijk (R8) > Meensepoort > Noordstraat > Parking

Parking op wandelafstand : P Wembley (gratis) en P Haven (€ 2,50 voor een hele dag).

 

 

Meer info en inschrijven

Interessant? Deel dan deze pagina op