Bouwadvies

Wil je als gemeente, openbare instelling, school, vereniging of andere organisatie onafhankelijk  advies op maat van je (ver)bouwproject? De specialisten van Acasus staan klaar om je te informeren, en antwoorden te geven op al je vragen over o.a. oriëntatie, isolatie, ventilatie, materiaalkeuze en premies. Gemeenten kunnen ook op ons rekenen inzake advies rond ruimtelijke planning, wijkontwikkeling, nieuwe vormen van samenwonen en premieontwikkeling.

Neem voor meer info contact op met dubo@west-vlaanderen.be met vermelding BOUWADVIES in het ontwerp.

 

Wateraudit

Elke West-Vlaamse gemeente heeft recht op 1 gratis wateraudit, waarbij een adviseur langs komt voor een rondgang in een gemeentegebouw op basis van de checklist. Je  krijgt nadien een verslag van de wateraudit. De provincie koppelt hier wel enkele voorwaarden aan:

  • vooraf opmaken van een inventaris van het waterverbruik van de gemeente via het aanvraagformulier wateraudit;
  • een formele collegebeslissing, eventueel volgens het ontwerpmodel collegebeslissing;
  • deelname van een technisch medewerker of gebouwverantwoordelijke aan de rondgang;
  • terugkoppeling van de genomen maatregelen binnen de 6 maanden na de wateraudit.

Het aanvraagformulier en de collegebeslissing mag opgestuurd worden naar dubo@west-vlaanderen.be met vermelding WATERAUDIT in het onderwerp.

 

Download hier het aanvraagformulier

Download hier het ontwerpmodel voor de collegebeslissing

 

Het ondersteuningsaanbod van de provincie bestaat verder uit een checklist met inventarisblad voor een wateraudit in een gemeentegebouw. Tijdens een rondgang krijg je aan de hand van de checklist een snelle inventarisatie van alle waterpunten van het gebouw en detecteer je mogelijke knelpunten of lekken. Je krijgt er nog tal van tips en besparingsmogelijkheden bovenop.

 

Download hier de checklist

Download hier het inventarisblad