Bouwadvies lokale besturen of non-profit organisaties

Ben je als lokaal bestuur, openbare instelling, vereniging of andere non-profit organisatie op zoek naar onafhankelijk advies op maat van je (ver)bouwproject? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Onze specialisten staan klaar om je te adviseren en antwoorden te geven op al je vragen gaande van oriëntatie, isolatie, ventilatie tot materiaalkeuze en premies.

Ons aanbod bestaat uit het volgende: 

Projectadvies

Ook als lokaal bestuur of non-profit organisatie is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je patrimonium klaar is voor de toekomst. Het vernieuwen of verbouwen van bepaalde gebouwen is dan ook noodzakelijk. Maar hoe pak je dat best aan? Hoe bepaal je de duurzaamheidsambities binnen een project? Hoe verzeker je je van de correcte opvolging en uitvoering van die ambities? Kan je hierbij wel wat ondersteuning gebruiken? Dan is Acasus is DE partner voor jouw project. 

 

Aanbod 

  • Pakket 1: Hulp nodig bij het bepalen van duurzaamheidsambities? Acasus biedt je de nodige ondersteuning bij de opmaak van een projectdefinitie waarin we lokale besturen helpen om duurzaamheidsambities te bepalen en omschrijven. De principes van de GRO dienen hierbij als leidraad.  
  • Pakket 2: Heb je ondersteuning nodig bij de analyse van offertes? Ben je niet zeker of de vooropgestelde duurzaamheidsambities aanwezig zijn in de ontvangen voorstellen? Ook hiervoor kan je bij ons terecht. Onze adviseur leest zich in in het project en biedt vervolgens de nodige ondersteuning. Dit kan gaan van een analyse van ingediende offertes, tot het zetelen in een jury. 

 

Kostprijs

De kostprijs voor pakket 1 OF 2 bedraagt 1500 euro. Hierin zijn +/- 20 werkuren inbegrepen. Het is mogelijk om pakket 1 en 2 te combineren. De totale kost voor het combipakket bedraagt 2250 euro (+/- 30u).  

Extra uren kunnen afzonderlijk gefactureerd worden aan 75 euro per uur. 

Acasus biedt ondersteuning aan op vlak van het bepalen en naleven van duurzaamheidsambities. Ze staan niet in voor detailstudies of berekeningen.  

 

Vraag hier projectadvies aan

Audit

Je hebt geen specifiek project, maar bent wel op zoek naar manieren waarop je als lokaal bestuur of organisatie kan besparen op de energie- en/of waterfactuur? Of wil je meer weten over hoe je de omgeving van een bepaald gebouw of site kan verduurzamen? Dan zijn ons audits iets voor jou. 

 

 

 

Aanbod 

  • Wateraudit: Aan de hand van een analyse van de verbruiksgegevens van 1 specifiek gebouw wordt een advies gegeven waarbij de focus ligt op het besparen van water. Dit advies kan nadien ook toegepast worden op andere gebouwen en sites. 
  • Energieaudit: Aan de hand van een analyse van de verbruiksgegevens en het huidige isolatieniveau van 1 specifiek gebouw wordt een advies gegeven waarbij de focus ligt op het besparen van energie. Dit advies kan nadien ook toegepast worden op andere gebouwen en sites. 
  • Klimaat- en omgevingsaudit: Tijdens een bezoek aan een specifieke site wordt bekeken hoe enkele groen blauwe thema's in praktijk kunnen worden omgezet. De focus ligt hierbij op ontharding, groengevels, groendaken,... 

 

Kostprijs 

Voor een audit wordt max. 10 uur uitgetrokken. Hierin zijn verplaatsingstijd, een bezoek ter plaatse en de opmaak van een kort verslag inbegrepen. Een audit is kosteloos

Extra uren kunnen afzonderlijk gefactureerd worden aan 75 euro per uur

 

 

Vraag hier een audit aan

 

Hulp nodig bij het opstellen van een vastgoedstrategie?

Wens je als lokaal bestuur ondersteuning bij de opmaak van een vastgoedstrategie en de verdere optimalisatie van een duurzaam vastgoedbeheer en -beleid?
Voortaan kan je beroep doen op het raamcontract van het VEB. Meer informatie hierover kan je terugvinden via deze link

 


Mocht er zich een probleem voordoen bij de aanvraag tot bouwadvies, kan je ons contacteren via [email protected]