Voor Bedrijven en bouwprofessionals

Masterclasses Acasus - nieuwe data!

De masterclasses die geannuleerd werden wegens het corona-virus hebben een nieuwe datum. Deze datum werd vastgelegd samen met de lesgevers vanuit de kennisinstellingen VIVES, SBM en BAS Bouwen/Groenlicht Vlaanderen.

Alle nodige maatregelen zullen in acht genomen worden om de masterclasses corona-proof te maken. Indien de nieuwe data in het gedrang zullen komen, zal een digitale versie ervan verder onderzocht worden.

Binnenkort herstarten de masterclasses van Acasus. Voor deze masterclasses, gericht op bouwprofessionals, technisch onderwijs en lokale besturen gaat Acasus in zee met experts ter zake.

Tijdens die sessies komen verschillende onderwerpen aan bod, worden er belangrijke vraagstukken bekeken en spotten we ook de trends van vandaag. Verder worden handige tips en tricks aangereikt, waarmee je als professional zelf aan de slag kan.

De masterclasses vinden telkens plaats van 17u.30 tot 21u. (incl. catering), op verschillende locaties in West-Vlaanderen (alle details staan in de agenda).

 

Masterclass HVAC - donderdag 1 oktober 2020

Via webinar (link volgt), in samenwerking met Vives

Wat zijn de voordelen van nieuwe trends en technieken zoals smart homes, warmtenetten en waterstof? Wat leren we uit concrete cases? Bepaalde energiezuinige technieken leiden niet noodzakelijk tot energiezuinige gebouwen: hoe is dit mogelijk? Op deze en andere vragen wordt telkens een antwoord geboden.

 

Masterclass Binnenmilieu - donderdag 15/10

Via webinar (link volgt), in samenwerking met Vives

Hoe kunnen we een duurzaam én gezond binnenmilieu creëren en waarborgen? De focus ligt daarbij op het belang van een goed binnenmilieu met aandacht voor het mircobioom (VOC's, bacteriën en andere beestjes) in combinatie met technologische toepassingen.

 

Masterclass Waterhuishouding en watergebruik - donderdag 29/10

Via webinar (link volgt), in samenwerking met Vives

Welke technieken zijn er om watergebruik en waterhuishouding in woningen te optimaliseren en future proof te maken? Hoe gaan we hemelwater bufferen, infiltreren, hergebruiken... en kunnen we grijswater hergebruiken en/of zuiveren? Oplossingen die aan bod komen zijn waterrobuust bouwen en groen/blauwe infrastructuur voorzien.

 

Masterclass Groendak en groengevels - donderdag 12/11

Acasus Veurne, in samenwerking met SBM

Groendaken worden steeds meer toegepast. We bekijken wat de details zijn die het verschil maken om een groeiend groendak te maken in plaats van een dor en ros dak. Bij groengevels ligt het accent op de mogelijke systemen en hun voor- en nadelen.

 

Masterclass Verlichting - donderdag 26/11

Acasus Veurne, in samenwerking met BAS Bouwen

Ledverlichting is meer dan energiebesparing alleen. Er moet ook aandacht gaan naar visueel comfort. Verblinding, stroboscopische effecten en kleurweergave moeten bij het ontwerp belicht worden. We gaan dieper in op human centric lighting en wat de invloed van licht op onze concentratie en slaapkwaliteit is.

 

Je kan je voor één of meerdere masterclasses inschrijven. Leerkrachten uit het secundair onderwijs, kunnen gratis deelnemen via RTC West-Vlaanderen.

  • 1 masterclass = € 50,00
  • 2 masterclasses = € 90,00
  • 3 masterclasses = € 120,00
  • 4 masterclasses = € 140,00
  • 5 masterclasses = € 150,00

  

Voor deze masterclass vragen we u om een de-minimis formulier te ondertekenen. Hiermee verklaart u dat u met uw organisatie of bedrijf niet boven de drempel van 200.000 euro zit aan staatsteun. Deze activiteit kadert in een Europees project, waardoor dit aan verlaagt tarief kan aangeboden worden.

Interesse? Schrijf je dan nu in!

 

Ik schrijf me in

 

Aangemaakt: 08.06.2020

Aangepast: 30.11.2020