Voor Particulieren

Getuigenis bouwadvies: Els uit Oostkamp

Je woning is toe aan een grondige renovatie, maar je weet niet goed waar te beginnen? Je ziet het bos door de bomen niet meer nu nieuwe technieken als paddenstoelen uit de grond lijken te schieten? Je kan wel wat advies gebruiken, maar weet niet tot wie je te wenden? Onze adviseurs kunnen je hierbij helpen. Met hun onafhankelijk advies gaan ze samen met jou op zoek naar de juiste en meest duurzame oplossing voor jouw bouwproject.

Ook Els uit Oostkamp wilde haar woning renoveren en klopte hiervoor bij ons aan:

Ik leerde Acasus kennen via een renovatiecoach. Mijn bestaande woning moest gerenoveerd worden en ik wilde hiervoor ook op lange termijn de juiste keuzes maken. Ik heb contact opgenomen met Acasus en advies gevraagd over verschillende soorten isolatie, verwarming, zonnepanelen en andere vormen van hernieuwbare energie. De duurzaamheidsadviseur is langsgekomen vooraleer ik naar de architect ben gestapt, zodat ik het advies kon meenemen in de plannen. Dit was absoluut het juiste moment. De adviseur raadde me ook aan om met biobased materialen te werken, een duurzamer alternatief dan wat vandaag gangbaar is. Door het advies had ik een geruster gevoel bij de architect. Het advies voldeed aan mijn verwachtingen en heb het dan ook al vaak aangeraden. Mensen zijn meestal niet op de hoogte dat dit soort advies mogelijk is, terwijl het net heel belangrijk is om ook met duurzame aspecten rekening te houden bij een renovatie.

Els uit Oostkamp

Als kenniscentrum voor duurzaam wonen, bouwen en renoveren van provincie West-Vlaanderen, is Acasus het aanspreekpunt voor zowel particulieren, onderwijsinstellingen, lokale besturen als bouwprofessionals. Aan de hand van onze tentoonstellingen en onafhankelijk bouwadvies willen we je laten kennismaken met duurzame oplossingen en mogelijkheden. Heb je bouw- of renovatieplannen? Vraag advies aan en laat je net als Els ondersteunen, zodat ook jouw woning klaar is voor de toekomst.

Aangemaakt: 15.12.2022

Aangepast: 15.12.2022