Voor Particulieren

Jouw droomhuis? Vraag bouwadvies!

Wil je renoveren of plan je een volledige nieuwbouw? Ga dan voor uitgebreid bouwadvies! Onze adviseurs screenen je plannen en bekijken waar je nog winst kunt boeken in comfort en budget. Het bouwadvies omvat een gesprek van ongeveer anderhalf uur. Je krijgt een oplossing op maat en concrete antwoorden. Zowel voor nieuwbouw als voor kleine verbouwingen of aanpassingen. Ook je architect is altijd welkom!

Duurzaam bouwen staat vandaag hoog op de agenda in Vlaanderen, België en bij uitbreiding in heel Europa. Zo wordt het opgelegde energiepeil voor nieuwe woningen steeds strenger om uiteindelijk in 2021 te landen op een bijna-energieneutraal niveau. Daarnaast spelen ook aandachtspunten zoals efficiënt ruimtegebruik, gezonde materialen en een gezond binnenklimaat een steeds belangrijkere rol in de bouw of renovatie van een woning. Nieuwe normen, inzichten en eisen naar comfort toe maken er een bouwproces helaas niet gemakkelijker op.

Goed geïnformeerd beginnen aan je bouwproject is kan je echter achteraf veel tijd, geld en kopzorgen besparen. Daarom biedt de provincie aan de kandidaat (ver)bouwer de mogelijkheid om aan een goedkoop tarief deskundig en onafhankelijk advies in te winnen op maat van uw project. Lees meer over wat het bouwadvies juist inhoudt en hoe je een aanvraag kan doen. 

 

Aangemaakt: 15.07.2016

Aangepast: 22.10.2018