Voor Particulieren

Prijsstijging isolatiemateriaal

Gisteren verscheen dit artikel op de website van Livios. Hierbij wordt de recente prijsstijging van isolatiematerialen besproken. Deze zijn tijdens de laatste 6 maand zo’n 35% duurder geworden en van een prijsdaling lijkt nog niet onmiddellijk sprake te zijn (integendeel). 

Oorzaak prijsstijging?

Het gaat voornamelijk om de klassieke en meest voorkomende materialen als PUR en PIR. Deze worden geproduceerd door middel van een chemisch productieproces. Hiervoor heeft men verschillende grondstoffen nodig, grondstoffen die mede dankzij de coronacrisis iets schaarser/duurder zijn. U zou dus kunnen stellen dat de coronacrisis mee aan de basis ligt van deze prijsstijging, maar dit is niet de enige oorzaak. De prijs voor PUR en PIR schommelt al jaren en kende zijn piek in 2017. De hoge kostprijs is dus geen nieuw fenomeen. Daarnaast kennen niet alleen de prijzen, maar ook de leveringstermijnen een serieuze stijging.

Wat nu?

Zoals U hierboven al kon lezen zijn de prijsstijgingen voornamelijk van toepassing op producten met een chemisch productieproces. Gelukkig zijn er ondertussen ook tal van andere, meer duurzame, alternatieven beschikbaar. Kent U de voordelen van isoleren met cellulose, houtwol, vlas, hennep,… ?

Ontdek alle verschillende materialen in onze materialen bibliotheek. 

U kunt deze zowel online als in ons centrum te Veurne raadplegen.

 

Heeft U plannen om Uw woning binnenkort (beter) te isoleren? Maak nu een afspraak met 1 van onze adviseurs en ontdek de duurzame oplossing voor Uw woning.

 

Aangemaakt: 28.01.2021

Aangepast: 01.04.2021