Voor Bedrijven en bouwprofessionals

Verdiep jezelf in onze masterclasses - GEANNULEERD

UPDATE 13/03: De Provincie West-Vlaanderen en provinciale agentschappen nemen maatregelen om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Daarom worden de Acaus Masterclasses uitgesteld naar een latere datum.

Op 5 maart 2020 kan je deelnemen aan de eerste van 6 masterclasses over duurzaam bouwen en renoveren. Voor deze masterclasses, gericht op bouwprofessionals, technisch onderwijs en lokale besturen gaat Acasus in zee met experts ter zake.

Tijdens die 6 sessies komen verschillende onderwerpen aan bod, worden er belangrijke vraagstukken bekeken en spotten we ook de trends van vandaag. Verder worden handige tips en tricks aangereikt, waarmee je als professional zelf aan de slag kan.

De masterclasses vinden telkens plaats van 17u.30 tot 21u. (incl. catering), op verschillende locaties in West-Vlaanderen (alle details staan in de agenda).

 

Masterclass EPB - donderdag 5 maart 2020

SBM campus Brugge, in samenwerking met SBM

Hoe kan je zinvol hernieuwbare energie toepassen voor de productie van sanitair warm water bij renovatie en nieuwbouw? Mogelijke oplossingen zijn bijvoorbeeld warmtepompboilers in combinatie met thermische panelen. We bekijken tal van mogelijkheden maar gaan ook in op de voor- en nadelen en de valkuilen.

Deze masterclass telt mee voor 2 uur permanente vorming voor EPB-verslaggevers.

 

Masterclass HVAC - donderdag 19 maart 2020 (GEANNULEERD)

Vives campus Kortrijk, in samenwerking met Vives

Wat zijn de voordelen van nieuwe trends en technieken zoals smart homes, warmtenetten en waterstof? Wat leren we uit concrete cases? Bepaalde energiezuinige technieken leiden niet noodzakelijk tot energiezuinige gebouwen: hoe is dit mogelijk? Op deze en andere vragen wordt telkens een antwoord geboden.

 

Masterclass Binnenmilieu - donderdag 2 april (GEANNULEERD)

Vives campus Brugge, in samenwerking met Vives

Hoe kunnen we een duurzaam én gezond binnenmilieu creëren en waarborgen? De focus ligt daarbij op het belang van een goed binnenmilieu met aandacht voor het mircobioom (VOC's, bacteriën en andere beestjes) in combinatie met technologische toepassingen.

 

Masterclass Waterhuishouding en watergebruik - donderdag 23 april (GEANNULEERD)

Vives campus Oostende, in samenwerking met Vives

Welke technieken zijn er om watergebruik en waterhuishouding in woningen te optimaliseren en future proof te maken? Hoe gaan we hemelwater bufferen, infiltreren, hergebruiken... en kunnen we grijswater hergebruiken en/of zuiveren? Oplossingen die aan bod komen zijn waterrobuust bouwen en groen/blauwe infrastructuur voorzien.

 

Masterclass Groendak en groengevels - donderdag 7 mei (GEANNULEERD)

Acasus Veurne, in samenwerking met SBM

Groendaken worden steeds meer toegepast. We bekijken wat de details zijn die het verschil maken om een groeiend groendak te maken in plaats van een dor en ros dak. Bij groengevels ligt het accent op de mogelijke systemen en hun voor- en nadelen.

 

Masterclass Verlichting - donderdag 28 mei (GEANNULEERD)

Acasus Veurne, in samenwerking met BAS Bouwen

Ledverlichting is meer dan energiebesparing alleen. Er moet ook aandacht gaan naar visueel comfort. Verblinding, stroboscopische effecten en kleurweergave moeten bij het ontwerp belicht worden. We gaan dieper in op human centric lighting en wat de invloed van licht op onze concentratie en slaapkwaliteit is.

 

Je kan je voor één of meerdere masterclasses inschrijven. Leerkrachten uit het secundair onderwijs, kunnen gratis deelnemen via RTC West-Vlaanderen.

Leden van OVED, beroepsvereniging voor energiedeskundigen, krijgen 10 euro korting op de totaalprijs. Stuur hiervoor een mail met je lidnummer naar [email protected] 

  • 1 masterclass = € 50,00
  • 2 masterclasses = € 90,00
  • 3 masterclasses = € 120,00
  • 4 masterclasses = € 140,00
  • 5 masterclasses = € 150,00 
  • 6 masterclasses = € 160,00

  

Interesse? Schrijf je dan nu in!

 

Ik schrijf me in

 

Aangemaakt: 23.01.2020

Aangepast: 15.04.2020